Wie we zijn         Missie           Visie          Plan van aanpak

>

Wie we zijn

 

Door2arabia is in 2013 opgericht door  Ellie van der Aa en Gerard van Gaalen. Beide zijn gedreven ondernemers met een ruime ervaring in het Midden Oosten.  In 1993 hebben zij Arabian Tours opgericht om hun passie voor en kennis van dit gebied  onder de aandacht te brengen van een  breder publiek.  Arabian Tours was de eerste reisorganisatie in Nederland die luxe (rond)reizen  in dit gebied combineerde met avontuur en cultuur. Het bleek een schot in de roos. Binnen 6 jaar groeide de onderneming uit naar een organisatie met 3 vestigingen in Oman, Dubai en Libanon met 30 medewerkers. Zij weten als geen ander dat de juiste partners, goede communicatie en kennis van de Arabisch cultuur essentieel zijn voor succesvol zaken doen in dit gebied. En dat het opbouwen van een duurzame relatie veel tijd en energie vraagt.

 

Ellie van der Aa heeft Arabisch en Internationaal Commercieel recht gestudeerd. Ze woonde en werkte jarenlang in Oman en Libanon en reisde uitgebreid door de regio. Ellie beheerst de Arabische taal, zowel mondeling als schriftelijk, en kent de Arabische gebruiken en gewoonten . Ze  is daardoor in staat om deuren geopend te krijgen die voor anderen gesloten blijven.

 

Als Manager Operations heeft ze (verkoop)kantoren, distributiecentra en samenwerkingsverbanden opgezet in o.a. Dubai, Oman en Marokko met een uitgebreid agentennetwerk ter plaatse. Bovendien heeft ze, als juriste, goede kennis van en ervaring met internationale contracten en diverse rechtsstelsels in het Midden Oosten. De afgelopen jaren is ze als Procurement- en Contractmanager betrokken geweest bij (bouw)projecten in o.a. Burundi, Jordanië en Marokko. Naast Arabisch spreekt ze Frans, Duits, Engels en Spaans. Haar drive, enthousiasme,  organisatietalent en resultaatgerichtheid maken haar tot een succesvolle partner. Haar kracht ligt met name op het gebied van Inkoop & Logistiek,  Supply Chain Management,  Operations, Contractmanagement, Juridische ondersteuning, Troubleshooting en Projectmanagement.

 

Gerard van Gaalen is een ervaren  salesman met een scherp oog voor veranderingen en commerciële kansen. Hij heeft zich alle onderdelen van het verkoopvak door de jaren heen eigen gemaakt in verschillende branches en in meerdere functies, zowel  nationaal als internationaal. Als Marketing- en verkoopmanager heeft hij vele acquisitieprocessen (be)geleid en succesvol afgerond. Daarnaast heeft hij diverse commerciële netwerken opgezet in o.a. de reisbranche, ICT,  financiële dienstverlening en de handel. Naast het inrichten en optimaliseren van verkooporganisaties staat de mens in de aanpak van Gerard altijd centraal. Deze combinatie is een garantie voor succes.

 

In de projecten die Gerard uitvoert fungeert hij als een coach en professionele gesprekspartner op alle niveaus. Zijn persoonlijke coaching is maatwerk, praktijkgericht, positief confronterend en met een focus op resultaat. Zijn toegevoegde waarde ligt met name op het gebied van Sales,  Marketing, Business Development en Financiën.

 

Missie

 

Door2arabia is opgericht om voor  het Nederlandse bedrijfsleven de deur naar  het Midden Oosten  te openen vanuit een duidelijke visie op zaken doen. Hierbij staan  duurzame samenwerking en innovatie centraal.

 

Duurzame samenwerking is voor ons de sleutel tot succesvol zakendoen in het Midden Oosten. Iets verkopen in het Midden Oosten is op zich niet zo moeilijk. Maar een duurzame samenwerking opzetten, die over 10 jaar nog succesvol is, dat is de uitdaging.

 

Innovatie is voor ons iedere vernieuwing die nieuw is voor uw organisatie. Of het nu gaat om  nieuwe markten, nieuwe partners, nieuwe samenwerkingsvormen of verdieping van de relatie met uw bestaande relaties. We gaan hierbij niet voort op gebaande paden maar gaan samen met u op zoek naar die partners en strategieën die het beste bij uw organisatie passen.

 

Nieuwe tijden vragen om nieuwe oplossingen. Staat u open voor een nieuwe visie en aanpak met betrekking tot duurzaam ondernemen in het  Midden Oosten?  Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij wensen u succesvolle zaken!

 

 

>

Visie

 

Het is ons streven om Door2arabia tot een full-service organisatie te ontwikkelen op het gebied van zaken doen met het Midden Oosten waarbij de productiviteit van onze klanten verhoogd wordt en tegelijkertijd een duurzame samenwerking gecreëerd wordt.

 

Wij onderscheiden ons door samen met u stap voor stap de mogelijkheden in het Midden Oosten te onderzoeken. We geven niet alleen maar advies, maar doen ook de implementatie hiervan en regelen, desgewenst, al uw andere zaken zoals o.a. vertalingen, vergunningen, visa, vervoer en verblijf. Op deze manier heeft u één contactpersoon voor al uw zaken in het Midden Oosten en hoeft u niet zelfstandig alles te regelen met de betrokken organisaties en instanties. U kunt zich dan volledig bezighouden met uw core business.

 

>

Plan van aanpak

 

De aanpak van Door2arabia is altijd flexibel en afhankelijk van uw specifieke wensen.

De kern van onze manier van werken is een gedegen stappenplan: een marktscan, een uitgebreider marktonderzoek, het zoeken naar de juiste agent/distributeur, het promoten van producten bij de belangrijkste potentiële klanten, het opvolgen van proeforders, het structureel verder opzetten van de markt, het onderhouden van de relatie met deze agenten en/of klanten, enzovoort, enzovoort.

 

Een belangrijk aspect van onze manier van werken is dat u na elke fase kunt beslissen of u  Door2arabia ook bij de volgende stap wilt inzetten. Op die manier zit u niet vast aan lange termijn afspraken en blijft u dus flexibel. Maar als u ervoor kiest om  ons ook de volgende stap te laten uitvoeren, dan zij wij dus beschikbaar.

>