Verslag bijeenkomst Iran, 10-febr

 

Vrijdag 10 februari jl. heeft een bijeenkomst plaatsgevonden bij de KNVB Campus met betrekking tot zaken doen in Iran. Er was veel enthousiasme en interesse vanuit de OSF deelnemers in de Iraanse markt en hier wordt momenteel een vervolg aan gegeven. Het programma werd geopend door een presentatie van Nico Freriks, voormalig volleybalinternational en 1,5 jaar actief geweest in Iran. Hij deelde zijn ervaringen vanuit de praktijk en de sport om zodoende goed inzicht te geven in de (sport)cultuur van Iran. Door2theWorld ging vervolgens dieper in op de cultuurverschillen en vooroordelen met betrekking tot Iran, maar zeker ook de kansen voor Nederlandse bedrijven in Iran en hoe men om dient te gaan met de opgeschorte sancties vanuit de EU en de cultuurverschillen met Nederland. Door2theWorld heeft tevens een marktverkenning uitgevoerd naar de Iraanse sportmarkt voor OSF en ze zijn zelf ook actief in Iran. Sinds eind 2016 heeft ook de KNVB een MOU gesloten met de IRIFF (Iraanse voetbalvond). Johan van Geijn en Amir Hashemi gaven namens de KNVB toelichting op de MOU en hun ervaringen met de Iraanse voetbalbond. Tot slot gaf Gazizah Bahmany van RVO toelichting op de mogelijkheden die RVO biedt om Nederlandse bedrijven te ondersteunen met het betreden van de Iraanse markt, zoals SIB-vouchers, een PIB-programma of missievouchers bij een eventuele handelsmissie naar Iran. Momenteel verdiepen verschillende OSF deelnemers zich verder in de Iraanse markt middels een SIBvoucher of een marktverkenning. Aan de hand van de resultaten hiervan, worden de vervolgstappen met betrekking tot Iran besproken. Een van de mogelijkheden is een handelsmissie eind 2017. Middels deze nieuwsbrief en de website houden we u uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen. Indien u vragen heeft of de presentaties van de bijeenkomst wilt ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Rick Sleegers via r.sleegers@orangesportsforum.com of telefonisch via +31(0)85 40119 77.

Commercialbank Plaza

Levels 14 & 15

West Bay, Doha

Qatar

T +974 4 452 8100

BEIRUT SOUKS BUILDING

Allenby Street Downtown Beirut

Suite 2029 Level 2 Beirut

T +961 1 95 7700

Nieuws

 

Door2arabia gaat na Dubai zich ook vestigen in Libanon en Qatar!

Syrië in beeld

 

Floortje Dessing in Syrië, klik op onderstaande afbeelding om het filmpje te bekijken.

Orange Sports Forum

 

Door2arabia tekent op 11-10-2016 een samenwerkingsovereenkomst met Orange Sports Forum. Door2arabia gaat ca 300 MKB-bedrijven ondersteunen met een Starters International Business, subsidieprogramma van het Ministerie van Economische Zaken, om deze ondernemingen goed voor te bereiden om naar Qatar, Iran, Oman en Marokko te gaan exporteren.

Aspire4Sport

 

Aspire4Sport in Amsterdam Arena (3 en 4 okt), MKB in sportproducten ontmoet Qatar delegatie WK 2022. Door2arabia geeft advies met Starters International Business (SIB), subsidie van Ministerie van EZ.

Zaken doen in Saudi Arabië

 

Op 30 maart heeft Door2Arabia haar eerste boek, “Zaken doen in Saudi Arabië” uitgereikt aan de ambassadeur van Saudi Arabië, Zijne Excellentie Laurens Westhoff.

Artikel

 

Nieuwe geluiden in het Midden Oosten.